تشویق های مالیاتی

تشویق های مالیاتی برای صاحبان کسب و کار از اهمیت بالای برخوردار است. گاهی مالیات های اشخاص حقیقی و حقوقی آن آنقدر زیاد است که مایل به پرداخت آن نیستند. تشویق های مالیاتی باعث میشود که این افراد در پرداخت مالیات خود کوشا باشند. به گونه ای تخفیف ها تمایل پرداخت را در این افراد بالا میبرد.. در این مقاله به بررسی تشویق مالیاتی می‌پردازیم. پیشنهاد می‌کنیم اگر شما نیز به دنبال کاهش هزینه‌های خود و پرداخت مالیات کمتر هستید تا انتها با بیلان مهر همراه باشید. این موارد تحت عنوان هایی همچون خوش حسابی ، بخشودگی از جرایم و استفاده از معافیت ها می‌باشد.

هدف از پرداخت مالیات چیست؟

هدف از پرداخت مالیات ، تامین هزینه های اداره کشور می‌باشد. در تمامی کشورها مالیات‌ها بخش عمده‌ای از درآمد دولت را تشکیل می‌دهد. مالیات ها نیز دو نوع مستقیم و غیرمستقیم هستند. منظور از مالیات مستقیم مالیاتی است که افراد بایستی مستقیماً به‌حساب دولت واریز کنند. برای مثال شرکت‌ها و کارآفرینان بخشی از سود خود را به‌عنوان مالیات پرداخت می‌کنند. مالیات غیرمستقیم شامل مالیات انواع کالا و خدمات است. در حقیقت مالیات این کالاها را خریداران در حین خرید پرداخت می‌کنند و به‌صورت غیرمستقیم به دولت پرداخت می‌کنند.

تشویق های مالیاتی چیست؟

تشویق های مالیاتی قوانین هستند که صاحبان مشاغل را تشویق میکند که مالیات خود را به موقع و دقیق پرداخت نمایند. این تشویق‌ها به جایزه خوش‌حسابی نیز معروف است. در حقیقت تشویق‌های مالیاتی برای شرکت‌هایی که قوانین مالیاتی را به صورت کامل رعایت می‌کنند.اگر دوست دارید درمورد اظهارنامه مالیاتی ۹۹ اطلاعاتی کسب کنید میتوانید این مقاله را مطالعه کنید.

تشویق های مالیاتی شامل چه اشخاص و شرکت‌هایی است؟

تشویق مالیاتی شامل اشخاص یا شرکت‌های خاصی نیست. تمامی افراد حقیقی و حقوقی که ملزم به پرداخت مالیات هستند، امکان استفاده از تشویق‌های مالیاتی را دارند. در حقیقت برخلاف معافیت‌های مالیاتی که شامل کالاها، خدمات و شرکت‌های خاصی است، تمامی افراد در صورت برخورداری از شرایط قانونی، قادر به استفاده از تشویق مالیاتی هستند. در ادامه متن قانون مالیات‌های مستقیم و نحوه دریافت تشویق مالیاتی را بررسی می‌کنیم.

تخفیف های مالیاتی در قانون

تخفیف های مالیاتی در قانون مالیاتی های مستقیم در بند ۱۸۹ و ۱۹۰ به شکل زیر تعریف شده است:

بر اساس بند ۱۸۹ قانون مالیات‌های مستقیم، چنانچه طی سه سال متوالی ترازنامه، حساب سود و زیان دفاتر و سایر مدارک(مثل گواهی ارزش افزوده) مورد قبول سازمان امور مالیاتی قرار گرفته باشد و مالیات هر سال بدون مراجعه به هیات حل اختلاف مالیاتی پرداخت کرده باشند، معادل ۵ درصد اصل مالیات سه سال اشاره‌شده به‌اضافه استفاده از مزایای مقرر در بند ۱۹۰ جایزه خوش‌حسابی دریافت می‌کنند. اعتبار جایزه خوش‌حسابی از محل وصولی‌های جاری پرداخت یا در حساب سنوات منظور می‌شود. جایزه مزبور از پرداخت مالیات معاف خواهد بود.

بر اساس ماده ۱۹۰ قانون مالیات‌ های مستقیم علی‌الحساب پرداختی بابت مالیات عملکرد هر سال مالی قبل از سررسید مقرر در این قانون برای پرداخت مالیات عملکرد موجب تعلق جایزه‌ای معادل یک درصد (۱%) مبلغ پرداختی به ازای هر ماه تا سررسید مقرر خواهد بود که از مالیات متعلق همان عملکرد کسر خواهد شد. پرداخت مالیات پس‌ازآن موعد موجب تعلق جریمه‌ای معادل دو و نیم درصد (۲.۵%) مالیات به ازای هر ماه خواهد بود. البته می‌توان با کمک مشاوران و طی کردن مراحل دادرسی مالیاتی به این جریمه اعتراض کرد.

نظرم در پرداخت مالیات منجر به تخفیف می گردد

بر اساس قانون مالیات های مستقیم که در بالا ارائه شد نظرم داشتن در پرداخت به موقع مالیات باعث میشود که از تشویق ها و تخفیفهای مالیاتی برخوردار گردید. پس سعی کنید همواره به موقع فرایند اظهارنامه مالیاتی خود را انجام داده و آن را به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه کنید. توجه نمایید که استفاده از نرم افزار های حسابداری خوب که فرایند های حسابداری را با کیفیت بالا پیش ببرد منجر به ارائه گزارشات مالی و مالیاتی دقیق خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های ضروری علامتگذاری شده است *

ارسال نظر