جدول وظایف اشخاص ق م م

 

جدول وظایف اشخاص ق م م  یا جدول قانون مالیات های مستقیم ، جدولی است که در زیر برای شما تهیه نموده ایم که شامل مستندات قانونی ، مکلفین آن قانون ، تکلیفی که در مقابل آن قوانین به عهده دارند و مستند جریمه عدم رعایت تکلیف آورده شده است . با مطالعه این قوانین می‌توانید وظایف خود را نسبت به آن بهتر بدانید تا با انجام تکلیفات خود دچار جریمه ها و خسارات سنگین نشوید . شما همچنین می‌توانید با مراجعه به یک شرکت با تجربه و متخصص در زمینه امور مالیاتی نسبت به اخذ مشاوره یا سپردن امور مالی خود به آن ها خیال خود را از این جهت آسوده نمایید . اگر به دنبال شرکت حسابداری با تجربه و متخصص با سابقه چندین سال می‌گردید تا امور مالی ، مالیاتی ، حسابداری یا ثبت شرکت و برند خود را به آنان واگذار نمایید ، شرکت حسابداری بیلان مهر در خدمت شماست.

مستند قانونی

مکلفین

تکلیف

مستند جریمه عدم رعایت تکلیف

تصبره (۲)

ماده ۲

مسئولین امور وزراتخانه ها و موسسات دولتی ، دستگاه هایی که بودجه آن ها به وسیله دولت تامین می‌شود ، شهرداری ها و بنیادها و نهاد های انقلاب اسلامی مکلفند

ارائه اظهار نامه و دفاتر و اسناد و مدارک و پرداخت مالیات درآمدهای حاصل از فعالیت های اقتصادی، که به نحوری غیر از طریق شرکت تحصیل می‌شود.

مواد (۱۹۰) ، (۱۹۲) ، (۱۹۳) ، و (۲۷۴) ، (۲۷۵) ، (۲۷۷) و تبصره ۱ ماده ۱۴۶ مکرر

ماده ۲۶

وراث متوفی ( منفردا یا مجتمعا ) یا ولی یا امین یا قیم یا نماینده قانونی آن ها موظفند

ظرف مدت یکسال از تاریخ فونت متوفی اظهارنامه ای حاوی کلیه اقلام ماترک با تعیین ارزش روز زمان فونت و تصریح مطالبات و بدهی ها تسلیم نمایند .

عدم کسر هزینه های کفن و دفن ؛ واجبات مالی و عبادی و دیون محقق متوفی از ماترک موضوع ماده ۱۷ این قانون

ماده ۳۳

ماموران کنسولی ایران در خارج از کشور موظفند

ظرف مدت سه ماه از تاریخ اطلاع از وقوع فونت اتباع ایرانی مراتب را ضمن ارسال کلیه اطلاعات درمورد ماترک آنان به وزارت امور اقتصادی و دارایی اعلام نمایند .

 

ماده ۳۴

کلیه اشخاص حقوقی ( بانکها ، شرکت ها و … ) دفاتر اسناد رسمی ، صندوق های دادگستری و ثبت اسناد و املاک کشور

اخد گواهی پرداخت جهت تسلیم ، ثبت و یا انجام معامله در خصوص ، اموال و دارایی های متوفی

نسبت به پرداخت و جرائم متعلق مسئولیت تضامنی و مشمول جریمه ای به میزان دوبرابر مالیات متعلق و درمورد بانک ها ، شرکت ها و موسسات دولتی ، مختلف و شرکاء و معاونان وی در تخلف نیز مسئولیت تضامنی خواهند داشت.

ماده ۳۹

وصی ، متولی ، حبس و تذر کننده موکلفند

حداکثر ظرف مدت سه ماه از تاریخ وقوع عقد یا فوت موصی ، حسب مورد اظهارنامه ای حاوی مشخصات و ارزش مال مورد وقف و حبس یا نذر یا وصیت ، تسلیم و مالیات متعلق را حداکثر ظرف مدت سه ماه از تاریخ انقضای مهلت تسلیم اظهارنامه پرداخت کنند.

 

 

مواد ۱۹۰ و ۱۹۲

 

 

 

ماده ۴۸ و تبصره آن

شرکت ها موکلفند

حق تمبر ( نیم در هزار ) سهام و سهم الشرکه شرکت ها را ظرف دو ماه از تاریخ ثبت قانونی شرکت و درمورد افزایش سرمایه و سهام اضافی از تاریخ ثبت افزایش سرمایه در اداره ثبت شرکت ها از طریق ابطال تمبر پرداخت شود

ماده ۵۱

تبصره ۹ ماده ۵۳

کلیه اشخاص حقوقی مکلفند

مالیات موضوع این فصل را از مال الاجاره هایی که پرداخت می‌کنند کسر و تا پایان ماه بعد به اداره امور مالیاتی محل موقع ملک پرداخت و رسید آن را به موجر تسلیم نمایند.

مواد ۱۹۹ و ۲۷۴ و ۲۷۷ و ۲۷۵

تبصره ۳ ماده ۷۷

شهرداری ها موظفند

همزمان با صدور پروانه ساخت و همچنین در هنگام صدور پایان کار مراتب را به اداره امور مالیاتی ، گزارش نمایند

 

ماده ۸۰

کلیه مالکین املاک مکلفند

اظهارنامه خود را تنظیم و در مورد حق واگذاری محل و نیز موئدیان موضوع ماده ۷۴ این قانون تا سی روز پس از انجام معاماه و سایر موارد تا آخر تیرماه سال بعد به اداره امورمالیاتی محل وقوع ملک تسلیم و مالیات متعلق را پرداخت نمایند.

مواد ۱۹۰ و ۱۹۲

تبصره ۱ ماده ۸۰

کلیه مودیان موکلفند

درمواردی که معاملات موضوع ماده ۵۲ این قانون به موجب اسناد رسمی انجام می‌گیرد ، قبل از انجام معامله میزان دریافتی و یا در  آمد موضوع هر یک از مالیاتهای مندرج در ماده ۱۸۷ این قانون را به تفکیک به اداره امور مالیاتی ذیربط اعلام دارد این اعلام به استثنای مواردی که موجر تغییر ننموده به منزله انجام تکالیف مقرر در متن این ماده می‌باشد.

 

 

 

تبصره ۲ ماده ۸۰

انتقال گیرنده مکلف است

درمواردی که معاملات موضوع املاک به موجب اسناد رمسی انجام نمیگیرد ، مراتب را ظرف سی روز از از تاریخ انجام معامله کتبا به اداره امورمالیاتی مخل وقوع ملک اطلاع دهد.

 

ماده ۸۶

پرداخت کنندگان حقوق به حقوق بگیران بیمه

پرداخت کننده حقوق مکلفند

هنگام هر پرداخت یا تخصیص یا محاسبه سالانه و پس از کسر معافیت ماده ۸۴ تا ۷ برابر معافیت را به نرخ ۱۰ درصد و نسبت به مازاد آن ۲۰ درصد محاسبه و کسر و تا پایان ماه بعد ضمن تسلیم فهرستی متضمن نام و نشانی دریافت کنندگان حقوق م میزان آن را به اداره امور مالیاتی محل پرداخت و در ماه های بعد فقط تغییرات را صورت دهند

مواد ۱۹۷ ، ۱۹۹ و ۲۷۴ و ۲۷۷

تبصره ماده ۸۶

پرداخت کنندگان حقوق به حقوق بگیران که بیمه پرداخت کننده حقوق نمی‌باشند مکلفند

در موقع پرداخت یا تخصیص مایلات متعلق ا بدون رعایت معافیت موضوع ماده ۸۴ به نرخ ۱۰ درصد کسر و تا پایان ماده بعد همراه فهرست متضمن نام و نشانی دریافت کنندگان به اداره امور مالیاتی محل پرداخت تحویل نمایند

موارد ۱۹۷ ، ۱۹۹ ، ۲۷۴ و ۲۷۷

ماده ۸۸

دریافت کنندگان حقوق از اشخاص مقیم خارج که در ایران شعبه یا نمایندگی ندارند مکلفند

تا پایان ماه بعد از تاریخ دریافت حقوق مالیات متعلق را به اداره امور مالیاتی محل سکونت خود پرداخت و تا آخر تیرماه سال بعد اظهارنامه مربوط به حقوق دریافتی خود را به اداره امور مالیاتی مزبور تسلیم نمایند.

مواد ۱۹۰ و ۱۹۲

ماده ۹۵

صاحبان مشاغل و اشخاص حقوقی موظفند

دفاتر یا اسناد و مدارک حسب مورد را برای تشخیص درآمد مشمول‌ مالیات ، نگهداری و اظهارنامه مالیاتی خود را بر اساس آن ها تنظیم نمایند طبق جدول وظایف اشخاص ق م م

مواد ۱۹۲ ، ۱۹۳ و تصبره ۱ ماده ۱۴۶ مکرر

ماده ۱۰۰

صاحبان مشاغل موکلفند

اظهار نامه‌مالیاتی خود را تنظیم و تا آخر خرداد ماه سال بعد به اداره امورمالیاتی محل شغل خود تسلیم و مالیات متعلق را به نرخ مذکور در ماده ۱۳۱ این قانون پرداخت نمایند.

 

ماده ۱۰۲

عامل (مضارب) مکلفند

در مضاربه ، موقع تسلیم اظهارنامه علاوه بر پرداخت ، مالیات درآمد سهم صاحب سرمایه را بدون رعایت معافیت ماده ۱۰۱ این قانون کسر و به عنوان مالیات علی‌الحساب صاحب سرمایه به حساب مالیاتی واریز نمایند.

مواد ۱۹۹ ، ۲۷۴ و ۲۷۷

ماده ۱۰۳

وکلا

در وکالت نامه ها یخود رقم حق الوکاله را قید نمایند و معادل پنج درصد آن باب علی الحساب مالیاتی روی وکالت نامه تمبر الصاق و ابطال نمایند.

وکالت ویکل در هیچ یک از دادگاه ها و مراجع قابل قبول نخواهد بود

تبصره ۲ ماده ۱۰۳

وزارتخانه ها و موسسات دولتی و شرکت های دولتی و شهرداری ها و موسسات وابسته به دولت و شهرداری ها مکلفند

از وجوهی که بابت حق الوکاله به وکلا پرداخت می‌کنند پنج درصد آن را کسر و بابت علی الحساب وکیل تا پایان ماه بعد به اداره امور مالیاتی محل پرداخت نمایند.

مواد ۱۹۹ ، ۲۷۴ ، ۲۷۷ و ۲۷۵

تبصره ۴ ماده ۱۰۳

مدیران دفتر دادگاه ها موکلفند

در مواردی که دادگاه ها حق الوکاله یا خسارت حق الوکاله  را بیشتر یا کمتر از مبلغی که ماخذ ابطال تمبر روی وکالتنامه قرار گرفته است تعیین نمایند ، میزان مورد حکم قطعی را به اداره‌مالیاتی مربوط اطلاع دهند

 

ماده ۱۰۷

پرداخت کنندگان وجوه مذکور در این ماده مکلفند

در هر پرداخت ، مالیات متعلق را با توجه به مبالغی که از اول سال تا آن تاریخ پرداخت مرده اند کسر و تا پایان ماه بعد به اداره مالیاتی پرداخت کنند.

مواد ۱۹۹ ، ۲۷۴ ، ۲۷۷ و ۲۷۵

تبصره ۵ ماده ۱۰۹

موسسات بیمه ایرانی موکلفند

در موقع تخصیص حق بیمه به نام بیمه‌گر اتکایی خارجی مشمول موضوع این تبصره دو درصد آن را به عنوان مالیات بیمه‌گر اتکایی کسر نمایند و وجوه کسر شده در هرماه را تا پایان ماه بعد به ضمیمه صورتی حاوی مشخصات بیمه گر اتکایی و حق بیمه متعلق به اداره امور مربوط ارسال و وجه مزبور را به حساب مالیاتی پرداخت نمایند

مواد ۱۹۹ ، ۲۷۴ ، ۲۷۷ و ۲۷۵

ماده ۱۱۰

اشخاص حقوق مکلفند

اظهار نامه و ترازنامه و حساب سود و زیان متکی به دفاتر و اسناد و مدارک حداکثر تا چهار ماه پس از سال‌مالیاتی همراه با فهرست و هویت شرکاء و سهامداران و حسب مورد میزان سهم الشرکه یا تعداد سهام و نشانی هر یکک از آن ها به اداره امور‌مالیاتی که محل فعالیت اصلی شخص حقوقی در آن واقع است تسلیم ومالیات متعلق را پرداخت نمایند

مواد  ۱۹۰ ، ۱۹۲ ، ۱۹۳ ، ۱۹۸ ، ۲۰۱ ، ۲۷۴ ، ۲۷۷ ، ۲۷۵ و تبصره ۱ ماده ۱۴۶ مکرر

ماده ۱۱۳

نمایندگی یا شعب موسسات کشتیرانی و هواپیمایی خارجی در ایران موظفند

تا بیستم هر ماه صورت وجوه دریافتی ماه قبل بابت کرایه مسافر ، حمل کالا و امثال آن ها از ایران را به اداره امور مالیاتی محل تسلیم ومالیات معلق را پرداخت نمایند

مواد ۱۹۹ ، ۲۷۴ ۲۷۷ و ۲۷۵

ماده ۱۱۴

آخرین مدیر یا مدیران شخص حقوقی موظفند

قبل از تاریخ تشکیل مجمع عمومی یا سایر ارکان صلاحیت دار که برای اتخاذ تصمیم نسبت به انحلال شخص حقوقی دعوت شده است اظهارنامه ای حاوی صورت دارایی و بدهی شخص حقوقی در تاریخ دعوت ، تنظیم و به اداره‌مالیاتی مربوط تسلیم نمایند.

مواد ۱۹۵ و ۱۹۸

ماده ۱۱۶

مدیران تصفیه شخص حقوقی مکلفند

ظرف شش ماه از تاریخ انحلال ( تاریخ ثبت انحلال شخص حقوقی در اداره ثبت شرکت ها ) اظهارنامه‌مالیاتی مربوط به آخرین دوره عملیات شخص حقوقی را بر اساس ماده ۱۱۵ این قانون تنظیم و به اداره امور مایلاتی مربوط تسلیم و مایلات متعلق را پرداخت نمایند .

مواد ۱۹۰ ، ۱۹۲ ، ۱۹۳ ، ۱۹۶ ، ۲۰۱ ، ۲۷۴ و ۲۷۷

ماده ۱۲۳

انتقال گیرنده منافع مالی بطور دائم یا موقت بلاعوض ، موکلف است

مالیات منافع هر سال را در سال بعد پرداخت نمایند

ماده ۱۹۰

ماده ۱۲۶

صاحبان درآمد موضوع مالیات‌بر درآمد اتفاقی موکلفند

در هر سال اظهارنامه مالیاتی‌خود را مورد منافع ماده ۱۲۳ این قانون تا آخر اردیبهشت ماه سال بعد و در سایر موارد تا پایان ماه بعد از تاریخ تحصیل در آمد یا تعلیق منافع به اداره امور مالیاتی مربوط تسلین و مالیات‌متعلق را بپردازند

 

تبصره ۲ ماده ۱۴۳

شرکت های سهامی پذیرفته شده در بورس مکلفند

تا پایان ماه بعد از تاریخ ثبت افزایش سرمایه ، مالیات‌اندوخته صرف سهام را به حساب سازمان امور مالیاتی کشور واریز کنند.

 

 

 

 

 

ماده ۱۹۰

ماده ۱۴۳ مکرر

کارگزاران بروس ها و بازارهای خارج از بورس مکلفند

نیم درصد ارزش فروش سهام و حق تقدم سهام را به هنگام هر انتقال از انتقال دهنده وصول و به حساب تعیین شده از طرف سازمان امور مالیاتی کشور واریز نمایند و ظرف ده روز از تاریخ انتقال ، رسید آن را به همراه فهرستی حاوی تعداد و مبلغ فروش سهام و حق تقدم مورد انتقال به اداره امورمالیاتی محل ارسال نمایند.

مواد ۱۹۹ و ۲۷۴ و ۲۷۷ و ۲۷۵

تبصره ۱ ماده ۱۴۶ مکرر

کلیه صاحبان درآمد مکلفند

ارائه اظهارنامه مالیاتی ، دفاتر و یا اسناد و مدارک موضوع ماده ۹۵ این قانون در موعد مقرر به ترتیبی که سازمان امور مالیاتی کشور اعلام میکنند

عدم برخورداری از نرخ صفر و هرگونه معافیت یا مشوق مالیاتی مندرج در این قانون و سایر قوانین و جرائم مواد ۱۹۰ ، ۱۹۲ ، ۱۹۳ ، ۱۹۸ ، ۲۰۱ و ۲۷۴ و ۲۷۷

تبصره ۳ ماده ۱۴۷

کلیه اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل

پرداخت یا تسویه وجه هزینه ها از مبلغ پنجاه میلیون ریال به بالا که به شیوه تهاتری انجام نوشد از طریق سامانه بانکی

عدم پذیرش به عنوان هزینه های قابل قبول مالیاتی موضوع این قانون

ماده ۱۶۱

مودی  کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که اموال و وجوه مودی نزد آن ها باشد حق نخواهند داشت

پس از ابلاغ اخطار کتبی اداره امور مالیاتی اموال مورد تامین را از نصرف خود خارج کنند مگر اینکه معادل مبلغ مورد مطالبه تامین دهند

علاوه بر پرداخت مطالبات مذکور مشمول مجازات حبس تعزیری درجه شش نیز خواهند بود

ماده ۱۶۹

اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل مکلفند

برای انجام معاملات خود صورتحساب صادر و شماره اقتصادی خود و طرف معامله را در صورتحساب ها ، قرارداد ها و سایر اسناد مشابه درج و فهرست معاملات خود را به سازمان مذکور ارائه دهند

عدم رعایت تکلیف مشمول جریمه ای معادل ۲ درصد مبلغ مورد معامله و یک درصد معاملاتی که فهرست آن ها ارائه نشده است و جرم‌مالیاتی موضوع مواد ۲۷۴ و ۲۷۷

تبصره ۲ ماده ۱۶۹

اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل موظفند

از سامانه صندوق فروش حسب اعلام سازمان امورمالیاتی استفاده کنند طبق جدول وظایف اشخاص ق م م

 

 

 

 

 

 

جریمه ای به میزان ۲ درصد فروش

ماده ۱۶۹ مکرر

اشخاص حقوقی اعم از دولتی و غیر دولتی موظفند

اطلاعات به شرح بسته های : اطلاعات هویتی ، اطلاعات  معاملاتی اشخاص ، اطلاعات مالی ، پولی و اعتباری و سرمایه ای اشخاص ، اطلاعات دارائیها ، اموال و املاک و همچنین نقل و انتقالا آن ها را در اختیار سازمان امور مالیاتی کشور قرار دهند

مسئولیت تضامنی با مودی در پرداخت‌مالیات ، مشمول جریمه ای معادل یک دوم تا دو برابر مالیات پرداخت شده ، مسئول جبران زیان ها و خسارات وارده به دولت و جرم مالیاتی موضوع مواد ۲۷۴ ، ۲۷۵ و ۲۷۷

تبصره ۳ ماده ۱۷۷

صاحبان مشاغل مکلفند

ظرف چهار ماه از تاریخ شروع فعالیت مراتب را کتبا به اداره امور مالیاتی محل اعلام نمایند

ده درصدمالیات قطعی و محرومیت از کلیه تسهیلات و معافیت های‌مالیاتی تا تاریخ شناسایی توسط اداره امور مالیاتی

تبصره ۳ ماده ۱۸۱

کلیه مودیان مالیاتی موظفند

با هیات های موضوع ماده ۱۸۱ همکاری های لازم را به عمل آورند و کلیع دفاتر ، اسناد ، مدارک و سوابق مالی و تجهیزات نگهداری اعم از دستی و ماشینی ( مکانیزه ) و دستور العمل کار و رمز دسترسی به آن ها را در اختیار هیات ها قرار دهند

علاوه بر شمول مجازات های مقرر در این قانون ، از معافیت های مالیاتی منابع مختلف درآمدی سال مورد مراجعه محروم میشوند و جرم مالیاتی‌موضوع ۲۷۴ و ۲۷۷

ماده ۱۸۴

ادارات ثبت مکلفند

در آخر هر ماه فهرست کامل شرکت ها و موسساتی را که در طول ماه به ثبت می‌رسند و تغییرات حاصله درمورد شرکت ها و موسسات موجود و نیز نام اشخاص حقیقی یا حقوقی را که دفتر قانونی به ثبت رسانده اند با ذکر تعداد دفاتر ثبت شده و شماره های آن به اداره امور مالیاتی محل اقامت موسسه ارسال دارند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

مواد ۱۸۵ و ۱۸۷

صاحبان دفاتر اسناد رسمی مکلفند

قبل از ثبت یا اقاله یا فسخ سند معملات مربوط به ارث ، املاک و درآمد اتفاقی ، مراتب را به شرح و مشخصات کامل و چگونگی نوع و موضوع معامله مورد نظر به اداره امورمالیاتی محل وقوع ملک یا محل سکونت مودی حسب مورد اعلام و پس از کسب گواهی انجام معامله اقدامبه ثبت یا اقاله یا فسخ سند معامله حسب مورد نموده و شماره و مرجع صدور آن را در سند معامله قید نمایند و فهرست خلاصه معاملات مذکور هر ماه را تا پایان ماه بعد به اداره اامور مالیاتی ذیربط تسلیم نمایند

ماده ۲۰۰

ماده ۱۸۶

صادر کنندگان کارت بازرگانی و پروانه کسب و کار

اخذ گواهی از اداره امورمالیاتی ذیربط مبنی بر پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیاتی قطعی شده طبق جدول وظایف اشخاص ق م م

مسئولان امر نسبت به پرداخت‌مالیات های مزبور با مودی مسئولیت تضامنی خواهند داشت

تبصره ۱ ماده ۱۸۶

بانک ها و سایر موسسات اعتباری

اخذ گواهی پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیاتی قطعی شده و گواهی اداره امور مالیاتی مربوط مبنی بر وصل نسخه‌ای از صورت های مالی ارائه شده به بانک ها و سایر موسسات اعتباری قبل از اعطای تسهیلات بانکی به اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل

 

تبصره ۳ ماده ۱۸۶

اداره ثبت شرکت ها موظف است

ثبت شرکت یا موسسه بنام مدیران موسسات و شرکت هایی که بدهی مالیاتی اعم از مالیات‌مستقیم و مالیات‌بر ارزش افزوده دارند را مالیاتی کند و در تخلف صدور اسناد ( صورتحساب) مبتنی بر انجام معاملات غیرواقعی از انجام ثبت شرکت یا موسسه به نام اشخاص یاد شده و همچنین ثبت عضویت آن ها در هیئت مدیره آن شرکت و سایر شرکت ها و موسسات به مدت سه سال خودداری کند .

 

تبصره ۴ ماده ۱۸۶

سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مکلف است

از تاریخ اعلام سازمان امور مالیاتی کشور ثبت هر گونه تغییرات در مورد اشخاص حقوقی که طی پنج سال فاقد فعالیت تلفنی می‌شوند را منوط به اخذ مفاصا حساب‌مالیاتی کند.

 

تبصره ۲ ماده ۱۸۷

مسئولان پرداخت وجوه صندوق دادگستری مکلفند

در مواردی که بموجب احکام دادگاه ها وجوه مربوط به حق داگذاری محل در صندوق دادگستری و امثال آن تودیع می‌گردد در موقع پرداخت به ذینفع ضمن استعلام از اداره امور مالیاتی مربوط ، مالیات‌متعلق را کسر و به حساب سازمان امور‌مالیاتی کل کشور واریز نمایند.

ماده ۱۹۹ ، ۲۷۴ و ۲۷۷

تبصره ۳ ماده ۱۸۷

دفاتر اسناد رسمی موظفند

در هر مورد که نسبت به تنظیم اسناد وکالتی (بلاعزل) نسبت به اموال منقول و غیر منقول

 

ماده ۱۸۸

متصدیان فروش و ابطال تمبر مکلفند

در روی هر وکالت نامه بر اساس مقررات این قانون به میزان مقرر تمبر باطل و میزان آن را در دفتری که اختصاصا جهت تمبرر مصرفی باید به وسیله هر یک از وکلاء نگهداری شود ، ثبت و گواهی نمایند. دفتر مزبور باید در موقع رسیدگی به حساب مالیاتی وکیل به اداره امور مالیاتی ارایه شود

عدم قبول دفتر ویکل از نظر‌مالیاتی

ماده ۱۹۰

مودیان مالیاتی مکلفند

پرداخت مالیات در سررسید مقرر

جریمه معادل ۲.۵ درصد مالیات به ازای هر ماه تاخیر

ماده ۱۹۸

مدیران تصفیه اشخاص حقوقی و مدیران اشخاص حقوقی غیر دولتی به طور جمعی یا فردی مکلف به

پرداخت مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی و همچنین مالیات هایی که اشخاص حقوقی به موجب این قانون و قانون مالیات بر ارزش افزوده مکلف به کسر یا وصول یا ایصال آن می‌باشند و در دوران مدیریت آن ها قطعی شده باشد

مسئولیت تضامنی در پرداخت

ماده ۲۱۰

کلیه مدیان مالیاتی

پرداخت مالیات قطعی شده ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ برگ قطعی

صدور برگ اجرائی جهت پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ

ماده ۲۱۱

کلیه مودیان مالیاتی

پرداخت یا ترتیب پرداخت مالیات مورد مطالبه برگ اجرائی درموعد مقرر

توقیف اموال منقول یا غیر منقول و مطالبات مودی به اندازه بدهی مودی اعم از اصل و جرائم متعلق به اضافه ده درصد از بدهی

 

 

ماده ۲۹۹

ملیه مودیان مالیاتی مکلفند

ارائه و تسلیم کلیه دفاتر و اسناد و مدارک مربوط جدول وظایف اشخاص ق م م

بعدا به نفع او در امور مالیاتی قابل استناد نخواهد بود و مواد ۱۹۳ و تبصره ۱ ماده ۱۴۶ مکرر

ماده ۲۳۰

کلیه اشخاص مکلفند

با مراجعه و مطالبه امور مالیاتی ، دفاتر و همچنین اصل یا رونوشت اسناد نربوط و هر گونه اطلاعات مربوط به درآمد مودی یا مشخصات او را ارائه دهند

جبران زیان وارده به دولت در اثر استنکاف

ماده ۲۳۱

وزارتخانه  ها ، موسسات دولتی ، شرکت ها یدولتی و نهاد های انقلاب اسلامی  و شهرداری ها و سایر موسسات و نهاد های عمومی غیر دولتی مکلفند

رونوشت گواهی شده اطلاعات و اسناد لازم را در زمینه فعالیت و معاملات و در آمد مودی و هرگونه اطلاعات لازم را در اختیار ادارات امور مالیاتی قرار دهند

مسئول امر با اعلام دادستانی انتظامی مالیاتی‌در مراجع صالحه قضایی خارج از نوبت رسیدگی و حسب مورد به مجازات مناسب محکوم خواهد شد

ماده ۲۷۲

اشخاص حقیقی و حقوقی اعلام شده توسط سازمان‌مالیاتی و شرکتهای بورسی ، دولتی و عمومی ملزم به

ارائه صورت های مالی حسابرسی شده توسط سازمانحسابرسی عضو جامعه حسابدارات رسمی ایران همراه با اظهارنامه مالیاتی و یا حداکثر ظرف مدت سه ماه پس از مهلت انتضای ارائه اظهار نامه

تعیین درآمد مشمول مالیات از طریق رسیدگی و جریمه معادل بیست درصد‌مالیات

جدول وظایف اشخاص ق م م

جدول وظایف اشخاص ق م م به صورت پی دی اف

برای دانلود پی دی اف جدول وظایف اشخاص حقیقی و حقوقی در ق م م بر روی لینک زیر کلیک کنید.

جدول وظایف و تکالیف کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی pdf

سازمان امور مالیاتی

۲ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های ضروری علامتگذاری شده است *

ارسال نظر