گزارش تفصیلی

گزارش تفصیلی چیست؟ کاربرد این گزارش در چیست؟ برای پاسخ به این سوالات ابتدا باید حساب معین و حساب کل را تعریف کنیم. سپس حساب تفصیلی را بیان میکنیم و در انتها گزارش تفصیلی را شرح خواهیم داد. این نوع گزارش یکی از مهمترین گزارشاتی است که یک حسابدار باید با آن آشنایی کامل داشته باشد. همچنین نحوه کار با حساب تفصیلی در نرم افزار های حسابداری را نیز برای شما شرح خواهیم داد. پس با بیلان مهر همراه باشید. ( شرکت حسابداری بیلان مهر زنده رود ارائه دهنده خدمات مالی در اصفهان )

حساب کل چیست؟

حساب کل در واقع کلیت حساب ها را به کارفرمایان و افراد برون سازمانی گزارش می دهد . حسابهای کل در حسابداری دردو بخش تعریف می شود. حسابهای دائم و حسابهای موقت . سرفصل حسابهای کل سازمان حسابداری ، سازمان حسابرسی و سازمان امور مالیاتی کشور معرفی می گردد. حساب کل در واقع سرفصلهای استاندارد حسابداری هستند که وضعیت کلی حساب یک شرکت را نشان می دهند.

حساب معین چیست؟

حسابهای معین زیرمجموعه یا زیرگروه حسابهای کل بشمار می آیند. حساب کل قابلیت ارائه گزارش به صورت جزئی را ندارد. بنابراین از حساب های معین برای این منظور استفاده میشود. تا بتوانند گزارشی با جزئیات بیشتر ارائه دهند. جالب است بدانید معین یک کلمه عربی به معنای یاری رسان است. دلیل انتخاب این نام برای حساب های معین ، این است که کمک دهنده به حساب کل است.

برای ارائه گزارش به افراد درون سازمانی از حساب معین استفاده میشود. . چون افراد درون سازمان بیشتر نیاز به گزارشات جزئی دارند. حساب تفصیلی در حسابداری دستی کاربرد دارد . اما حساب تفصیلی در حسابداری با نرم افزار.

حساب تفصیلی چیست؟

حساب تفصیلی زیر مجموعه حسابهای معین می باشد. زمانی که جزئیات حساب در حساب معین هم پاسخگوی ما نباشد از حساب تفصیلی استفاده میشود. کلمه تفصیل به معنی تشریح است. در حسابداری ما اگر بخواهیم حسابی را بیشتر شرح دهیم از حساب تفصیلی استفاده می نماییم. مثلاً حسابهای دریافتنی ، طلب های شرکت را به طور کل نشان می دهد . بدهکاران تجاری حسابهای معین این حساب را نشان می دهد اما اسم شرکتها به عنوان تفصیلی آن بشمار می آید. در ادامه همراه ما باشید تا با گزارش تفصیلی آشنا شوید.

انواع حسابهای تفصیلی چیست؟

انواع حساب تفصیلی به شرح زیر است:

  • حسابهای تفصیلی چند سطحی
  • حسابهای تفصیلی شناور

حسابهای تفصیلی چند سطحی

حساب تفصیلی چند سطحی زمانی کاربرد دارد که نیاز به اطلاعات بیشتر داشته باشیم. مثلا نوع کالا در حساب تفصیلی مشخص نباشد. حساب های تفصیلی چند سطحی یعنی طبقه بندی کردن یا ریز کردن حسابهای تفصیلی . که گزارش تفصیلی خاص خود را دارد.

منظور از حساب­های تفصیلی شناور ( گزارش تفصیلی شناور)

حسابی است که می توان آن را به چند حساب معین نسبت داد، به عنوان مثال یک شخص به نام آقای الف به عنوان سرفصل حساب تفصیلی تعریف شده است.

آقای الف میتواند مشتری، فروشنده، بدهکار یا بستانکار باشد. در حالت عادی باید چند زیرگروه برای حساب­های مختلف تعریف شود اما با حساب تفصیلی شناور این حساب با حساب­های معین مربوطه مرتبط می­شود. برای ثبت حساب در اسناد حسابداری ابتدا عنوان حساب کل سپس حساب معین و بعد از آن حساب تفصیلی نوشته می­شود. سپس میتوان از آن گزارش تفصیلی گرفت.

حساب تفصیلی و گزارش تفصیلی در نرم افزار‌های حسابداری

حساب های تفصیلی در نرم افزار حسابداری دارای یک کد مخصوص به خود هستند. کد حساب های تفصیلی حداقل باید ۳ رقمی یا بیشتر باشد. چون حساب های تفصیلی در رده سوم حسابها قرار دارند. نرم افزارهای حسابداری دارای عنوان تفضیلی در سرفصل خود هستند. فرم مربوط به حساب تفصیلی را باز میکنیم ، روی حساب جدید کلیک کرده و در صورت نیاز مشخصات مربوطه را به صورت دستی وارد می کنیم. اگر قبل از تعریف حساب­ها داده ­های نرم افزار را تکمیل کرده باشیم می­توانیم با کلیک بر روی مجموعه ثبت شده عنوان حساب مورد نظر خود را انتخاب کنیم. و گزارش تفصیلی خود را تهیه میکنیم.

کدینگ حساب های تفصیلی

کدینگ حساب های تفصیلی همانطور که گفته شده حداقل ۳ رقم دارد.کدینگ حساب های تفصیلی یک بخش مهم در کدینگ حسابداری است. زیرا با استفاده از آن میتوان گزارشهای متنوع را گرفت. البته برای این منظور نیاز به نرم افزاری قوی و کاربردی داریم. که علاوه بر در اختیار گذاشتن سطوح متنوع بتواند گزارشات زیادی نیز در مورد این سطح ها بدهد.

گزارش تفصیلی چیست ؟

گزارش تفصیلی در واقع تعریف خاصی ندارد. بلکه این حساب تفصیلی است که تعریف و کاربرد دارد. پس به گزارشی که بر اساس اطلاعات حساب تفصیلی ارائه می شود ، گزارش تفصیلی میگویند. برای مطالعه چارت حساب ها در حسابداری جهانی بر روی لینک Chart of accounts کلیک کنید.

۱ دیدگاه

  1. سلام بسیار مفید بود ممنون فقط در پاراگراف معین این جمله فکر کنم اشتباه هست:
    “حساب تفصیلی در حسابداری دستی کاربرد دارد . اما حساب تفصیلی در حسابداری با نرم افزار.”

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های ضروری علامتگذاری شده است *

ارسال نظر