تکالیف مهم مالیاتی

تکالیف مهم مالیاتی شرکت ها در ۷ حوزه خلاصه میگردد. آگاهی از این قوانین به ما کمک میکند تا وظیفه خود را بهتر انجام دهیم. قانون مالیات های مستقیم تمامی این وظایف را به صورت مفصل شرح داده است. ما در این مقاله سعی کرده ایم که به صورت خلاصه و ساده این وظایف را شرح دهیم تا شما بتوانید بی دردسر آن ها را یاد گرفته و به وظایف خود عمل کنید. هر تکلیف مالیاتی را به سه بخش تقسیم کرده ایم. بخش اول شرح آن تکلیف مالیاتی است. بخش دوم مدت زمانی است که شما فرصت دارید که آن تکلیف را به انجام برسانید و در نهایت در بخش سوم جریمه های عدم انجام تکلیف را مشخص کرده ایم. پس با بیلان مهر همراه باشید و نظرات و سوالات خود را با ما در میان بگذارید. ( بیلان مهر ارائه دهنده مشاوره مالیاتی در اصفهان )

تکالیف مهم مالیاتی شرکت ها چیست ؟

تکالیف مهم مالیاتی شرکت ها، به تکالیفی گفته میشود که اهمیت آن ها نسبت به سایر تکلیف ها بیشتر است. ما این ۷ مورد را برای شما تهیه کرده ایم. در زیر لیست این موارد را مشاهده می کنید و در ادامه به توضیح تک تک آنها خواهیم پرداخت. موارد نسبت به یکدیگر اولویت ندارند و همه آن ها در زمان و شرایط خود ورد استفاده قرار میگیرند. همچنین این ها تمامی موارد نیستند و شما با مطالعه قوانین مالیات های مستقیم میتوانید به تمامی قوانین آشنایی پیدا کنید.

  • مالیات حقوق
  • مالیات بر ارزش افزوده
  • معاملات فصلی
  • اظهارنامه عملکرد
  • حق تمبر سرمایه
  • مالیات بر درآمد اجاره
  • پرداخت هایی که به غیر از حقوق کارمندان است
تکالیف مهم مالیاتی شرکت ها چیست؟
تکالیف مهم مالیاتی شرکت ها چیست؟

مالیات حقوق

شناخت مالیات حقوق

شرکت‌ها باید مالیات حقوق کارکنان خود را پس از کسر معافیت‌های مقرر محاسبه و ضمن تسلیم فهرست آن، به اداره امور مالیاتی پرداخت کنند.

فرصت ارسال مالیات حقوق

تا پایان ماه بعد از تاریخ تخصیص یا پرداخت

تبعات عدم ارسال مالیات حقوق

در صورت عدم تسلیم لیست مالیات، جریمه‌ای معادل ۲% حقوق پرداختی، و در صورت عدم پرداخت به موقع مالیات، علاوه بر مسئولیت تضامنی در پرداخت مالیات، جریمه‌ای معادل ۱۰% مالیات پرداخت نشده در موعد مقرر، و ۲/۵% مالیات به ازای هر ماه تاخیر به همراه خواهد داشت.

منبع: ماده‌های ۸۲ تا ۹۲ ق.م.م و ماده‌های ۱۹۷ و ۱۹۹ ق.م.م


مالیات بر ارزش افزوده VAT

مالیات بر ارزش افزوده چیست؟

شرکت‌ها با توجه به نوع فعالیت مشمول، نوع کالا یا خدمت (معاف و یا مشمول) و همچنین طبق فراخوان‌های سازمان امور مالیاتی، نسبت به ثبت نام، اخذ مالیات و عوارض بر ارزش افزوده از طریق صدور فاکتور رسمی (نوع اول یا دوم)، و تسلیم اظهارنامه VAT در موعد مقرر اقدام نمایند.

فرصت ارسال مالیات بر ارزش افزوده

فرصت تسلیم اظهارنامه و پرداخت بدهی مربوطه (در صورت وجود) ۱۵ روز پس از پایان هر دوره مالیاتی (هر فصل) می‌باشد.

جرایم عدم ارسال vat

عدم تسلیم اظهارنامه جریمه‌ای معادل ۵۰% مالیات متعلق، تاخیر در پرداخت مالیات جریمه‌ای معادل ۲% مالیات پرداخت نشده در ماه و نسبت به مدت تاخیر، به همراه خواهد داشت.

نکته: در این ۳ گانه تمرکز بر تکلیف ارائه اظهارنامه VAT قرار گرفته لذا صرفاً به جرائم آن اشاره شد. برای مطالعه بیشتر به رفرنس مراجعه کنید.

منبع: اهم ماده‌ها شامل ۱، ۸، ۱۲، ۲۲ و ۲۳ قانون VAT و فراخوان‌های.


معاملات فصلی

معاملات فصلی چیست؟

شرکت‌ها پس از ثبت نام در نظام مالیاتی، مکلفند:

  • برای معاملات خود صورتحساب (نوع اول یا دوم) صادر کنند،
  • شماره اقتصادی خود و طرف معامله را در آن درج کنند،
  • فهرست معاملات خود را به سازمان مذکور ارائه کنند.

فرصت ارسال معاملات فصلی تا چه زمانی است؟

تا ۴۵ روز پس از پایان هر فصل

جرائم عدم ارسال معاملات فصلی

عدم درج شماره اقتصادی و … جریمه‌ای معادل ۲% مبلغ معامله، عدم تسلیم فهرست معاملات در موعد مقرر جریمه‌ای معادل ۱% معاملات اعلام نشده به همراه خواهد داشت.

منبع: ماده ۱۶۹ ق.م.م.


اظهارنامه عملکرد

اظهارنامه عملکرد چیست؟

شرکت‌ها باید اظهارنامه مالیاتی خود را ظرف مدت مقرر به اداره امور مالیاتی تسلیم، و مالیات متعلق را (در صورت وجود) پرداخت کنند. برای اطلاع از مهلت اظهارنامه مالیاتی ۹۹ کلیک کنید.

مهلت ارسال اظهارنامه عملکرد

تا ۴ ماه پس از سال مالیاتی (و نه الزاماً تا پایان تیرماه)

جرائم عدم ارسال اظهارنامه عملکرد

عدم انجام تکلیف برای شرکت‌ها، جریمه‌ای غیر قابل بخشودگی معادل ۳۰% مالیات متعلق به همراه خواهد داشت.

منبع: ماده ۱۱۰ و ۱۹۲ ق.م.م.


حق تمبر سرمایه

حق تمبر سرمایه چیست؟

کلیه شرکت‌های ایرانی موضوع (به استثنای تعاونی‌ها) پس از ثبت یا افزایش سرمایه می‌بایست معادل نیم در هزار ارزش اسمی سرمایه ثبت شده، حق تمبر پرداخت کنند. اگر قبلاً کاهش سرمایه انجام شده باشد، و اکنون افزایش سرمایه صورت گیرد، تا میزانی که حق تمبر آن قبلاً پرداخت شده است، مشمول حق تمبر نخواهد بود.

فرصت پرداخت

ظرف ۲ ماه از تاریخ ثبت قانونی شرکت، یا ثبت افزایش سرمایه

جرائم عدم پرداخت

اگر شرکت ظرف مهلت مقرر حق تمبر را پرداخت نکند، علاوه بر اصل حق تمبر، معادل دو برابر آن جریمه خواهد شد. یعنی جمعاً ۳ حق تمبر!

منبع: ماده ۴۸ و ۵۱ ق.م.م.

 
 
 

مالیات بر درآمد اجاره

مالیات بر درآمد اجاره چیست؟

شرکت‌ها باید مالیات درآمد اجاره موجر خود را محاسبه، و پس از کسر از اجاره بهای وی، به اداره امور مالیاتی پرداخت کنند.

مهلت ارسال

تا پایان ماه بعد از پرداخت اجاره بها

جرائم عدم ارسال

در صورت عدم انجام تکلیف، علاوه بر مسئولیت تضامنی در پرداخت مالیات، جریمه‌ای معادل ۱۰% مالیات پرداخت نشده در موعد مقرر، و ۲/۵% مالیات به ازای هر ماه تاخیر به همراه خواهد داشت.

منبع: ماده ۵۲، ۵۳، تبصره ۹ ماده ۵۳، و ماده ۱۹۹ ق.م.م .


سایر پرداخت ها مثل حق المشاوره

شناخت تکلیف مالیاتی

پرداخت‌هایی همچون حق المشاوره، حق التدریس، و … که به غیر از کارکنان انجام می‌شود، باید مالیات مقطوع آن با نرخ ۱۰% محاسبه و کسر، و ضمن اعلام مشخصات دریافت کنندگان به اداره امور مالیاتی پرداخت شود.

فرصت انجام

تا پایان ماه بعد از تاریخ تخصیص یا پرداخت

تبعات عدم انجام

در صورت عدم پرداخت به موقع مالیات، علاوه بر مسئولیت تضامنی در پرداخت مالیات، جریمه‌ای معادل ۱۰% مالیات پرداخت نشده در موعد مقرر، و ۲/۵% مالیات به ازای هر ماه تاخیر به همراه خواهد داشت.

منبع: ماده ۸۶، و ۱۹۹ ق.م.م.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های ضروری علامتگذاری شده است *

ارسال نظر